6 قابلیت کاربردی اما ناشناختۀ اندروید
6 قابلیت کاربردی اما ناشناختۀ اندروید
سیستم عامل اندروید پا به پای دیگر سیستم عامل های پرطرفدار دنیا در حال پیشرفت و غنی شدن است. در هر نسخهی جدیدی که از این سیستم عامل منتشر میشود ویژگیهای تازهای به آن اضافه میشود. در این میان، برخی از این ویژگیها به سرعت مورد استقبال کاربران قرار گرفته و شیوه کار آنها با سیستمعامل را تحت تأثیر قرار میدهند و برخی دیگر توجه چندانی را به خود جلب نمیکنند و به مرور فراموش میشوند.
در این مقاله برآنیم تا 6 قابلیت کاربردی اما ناشناختۀ اندروید را شرح دهیم. اگر از کاربران گوشیهای اندرویدی هستید، مطالعۀ مقالهی پیش رو را از دست ندهید. احتمالاً برخی از ویژگیهای شرح داده شده در این مطلب، شما را شگفت زده کند.
بررسی 6 قابلیت کاربردی اما ناشناختۀ سیستم عامل اندروید
1. جابجایی سریع بین برنامهها
قابلیت جابجایی سریع بین برنامه در سیستم عامل اندروید تقریبا شبیه به حالتی است که در ویندوز با گرفتن دکمههای آلت و تب اتفاق میافتد. این قابلیت که از اندروید ۷.۰ به اندروید اضافه شد، یکی از میانبرهای جذاب اندروید به حساب میآید.
با کمک این قابلیت میتوان با دو مرتبه زدن روی دکمهای که برای مشاهدهی برنامههای باز در نظر گرفته شده است بین برنامهی باز فعلی و برنامهی قبلی، جابجا شد. با این کار میتوانید به آخرین برنامهای که باز کرده بودید بروید حتی اگر صفحهی باز فعلی هوم اسکرین باشد.
2. مرتب کردن فهرست گزینههای اشتراکگذاری
امکان شخصیسازی ترتیب برنامههایی که به عنوان پیشنهاد هنگام استفاده از دکمهی Share یا send ظاهر میشوند، قابلیت دیگر موجود در سیستم عامل اندروید است. با این کار برنامههایی که بیش از همه برای اشتراکگذاری استفاده میشوند، در اول فهرست قرار میگیرند تا دسترسی به آنها راحت باشد.
برای استفاده از این قابلیت کافی است چیزی را مثلا از گوگل کروم به اشتراک بگذارید و در فهرست ظاهر شده، انگشت خود را روی آیکون اپلیکیشن موردنظر نگه دارید. پس از این کار در فهرست ظاهر شده روی Pin بزنید تا برنامه یا حتی مخاطب موردنظر از این پس در بالای فهرست قرار بگیرد. پین کردن چند برنامه از این طریق نیز امکانپذیر است که در این صورت برنامهها به ترتیبت حروف الفبا نمایش داده خواهند شد.
3. پین یا سنجاق کردن صفحه
قابلیت دیگر موجود در سیستم عامل اندروید ، قابلیت سنجاق یا پین کردن صفحه است یژگی دیگری که با اندروید ۵.۰ لالیپاپ به این سیستم عامل اضافه شد. با این قابلیت، کاربر میتواند صفحهی خاصی را در گوشی خود پین کند به گونهای که رفتن به صفحات دیگر ممکن نبوده و منوط به وارد کردن رمز باشد. استفاده از این قابلیت به حفظ حریم شخصی و امنیت دادههای گوشی و کاربر کمک میکند. برای استفاده از این قابلیت ابتدا به قسمت تنظیمات امنیتی گوشی خود رفته و مطمئن شویدScreen pinning فعال است.
پس از این کار دکمههای مربوط به مشاهدهی برنامههای باز را بزنید و تمام پنجرهها را تا حد ممکن به سمت بالا هدایت نمایید. بعد از این کار آیکون دایره شکلی در سمت پایین سمت راست ظاهر خواهد شد. روی این آیکون تپ نمایید تا سنجاق شدن برنامهی حاضر به صفحه انجام شود. برای غیرفعال کردن پین انجام شده باید دکمههای برگشت به عقب و دکمهی مشاهدهی برنامههای باز را با هم بزنید و رمز گوشی را وارد کنید تا بتوانید به قسمتهای دیگر گوشی دسترسی داشته باشید.
4. مشاهدهی همزمان دو صفحه در گوگل کروم
قابلیت جذاب اما ناشناختۀ دیگر سیستم عامل اندروید ، امکان مشاهدهی همزمان دو صفحه در گوگل کروم است. این قابلیت که با نام split-screen نیز شناخته میشود از قابلیتهای جدید اضافه شده به اندروید است. با فرض هوشمند بودن گوشی مورد استفادهتان، برای فعال کردن این قابلیت کافی است دکمهی مربوط به مشاهدهی برنامههای باز را بزنید و اسپلیت اسکرین را فعال کنید.
پس از این کار در مرورگر کروم دکمهی مشاهدهی صفحات باز را بزنید و Move to other window را انتخاب کنید. با این کار صفحهی در حال مشاهده، به قسمت دیگر صفحهنمایش هدایت خواهد شد و از این طریق میتوانید دو صفحهی وب مجزا را در دو سمت گوشی باز و مرور کنید.
5. شخصیسازی پنل تنظیمات سریع
یکی از کاربردیترین قابلیتهای ناشناختۀ سیستم عامل اندروید ، قابلیتی است که با کمک آن میتوان شخصیسازی پنل تنظیمات سریع را انجام داد. در این پنل که با لمس و کشیدن نوار وضعیت در اختیار کاربر قرار میگیرد، تنظیماتی مانند روشن و خاموش کردن وایفای، چراغقوه و… قرار دارد. نکته مرتبط با این پنل که غالباً از دید کاربران مغفول میماند، امکان شخصیسازی آن است. با شخصیسازی این پنل میتوان موارد پرکاربردتر را در بالای فهرست قرار داد تا با یک بار لمس نوار وضعیت به آنها دسترسی داشت.
6. تنظیمات Do not disturb
قابلیت کاربردی دیگر موجود در سیستم عامل اندروید که البته در قیاس با موارد پیشین شناخته شدهتر است، قابلیت مربوط به تنظیمات Do not disturb است. این قابلیت را در واقع میتوان قابلیت سایلنت کردن خودکار تلفن همراه نامید. برای فعال کردن این بخش کافی است در تنظیمات گوشی خود به قسمت sound بروید. در این قسمت باید گزینهی Do Not Disturb را مشاهده کنید. این گزینه را تپ نمایید تا به تنظیمات شخصیسازی آن دسترسی پیدا کنید. با استفاده از آپشنهای موجود، تعیین نمایید که گوشی در چه مواقعی از چه تنظیمات صدایی استفاده کند.
منبع: نمایندگی ایسر