6 راه پیشگیری از حریق در خانه
با نگاه کوتاهی به روزنامه ها مشاهده خواهید کرد که اغلب حوادث به دلیل عدم رعایت نکات ایمنی و سهل انگاری افراد خانه اتفاق میافتد. یکی از این حوادث آتش سوزی است که هر ساله باعث آسیب و خسارت مالی و جانی بسیاری می شود. نخستین اقدام لازم پس از آتش سوزی منزل حفظ آرامش و خونسردی است. چرا که در این مواقع اغلب افراد شوکه می شوند، در نتیجه باعث انجام کار های اشتباه میشوند و یا کلا کاری انجام نمیدهند. ما در این مطلب قصد داریم تا راه های پیشگیری از حریق در خانه را برای شما عزیزان شرح دهیم.
نصب سنسور های هشدار دود
طبق قوانین مشخص شده، نصب سنسور های هشدار دهنده دود در ساختمان های ۵ طبقه و بیشتر الزامی است، اما به علت قیمت مناسب، نصب آن ها در منازل نیز مفید و کاربردی است. با اجرای این سنسور ها، می توان در صورت بروز حریق، با تشخیص سریع دود، خطرات را به حداقل برسانید.
حسگر دود، که به آن همچنین آشکارساز دود نیز گفته میشود، از ابزارهایی است که برای تشخیص دود در آتشسوزیهای مختلف استفاده میشود. هدف از استفاده از این حسگرها، در شرایط خطر، افراد داخل ساختمان را نسبت به وقوع حریق آگاه سازد و اقدامات لازم را برای اطفای آن به عمل آورند. برای استفاده از این حسگرها، با توجه به نوع فعالیت و میزان رفت و آمد افراد در مکانهای مختلف، تنظیمات متفاوتی صورت میگیرد.
بررسی مرتب میزان مونواکسید کربن برای پیشگیری از حریق در خانه
برای جلوگیری از آتش سوزی، باید به مثلث حریق که شامل سوخت، اکسیژن و گرما است، توجه کنید. مونواکسید کربن، این مثلث را تشکیل نمی دهد، اما این گاز بی رنگ و بی بو بسیار خطرناک بوده و از سوختن مواد کربن دار نظیر چوب حاصل می شود. با افزایش مونوکسید کربن، خطرات آتش سوزی، مسمومیت و مشکلات تنفسی به وجود میآید. برای کنترل میزان مونوکسید کربن در منازل، می توانید از سنسور های مناسب استفاده کنید.
دتکتور نشت گاز سنس
نشتیاب گاز شهری آساک دیواری
سیگار نکشیدن در خانه و رختخواب
سیگار و فندک، علاوه بر آسیب های سلامتی می توانند منجر به آتش سوزی در خانه شوند. یک آتش کوچک از سیگار، میتواند مقدمه ای برای یک آتش سوزی هولناک باشد. بهتر است از سیگار کشیدن در منازل خود، به خصوص در اتاق خواب، جلوگیری کنید. همچنین، برای جلوگیری از آتش سوزی، باید از خاموش شدن کامل خاکستر سیگار یا کبریت اطمینان حاصل کرد. تهیه تشک تخت از مواد غیر قابل اشتعال نیز به جلوگیری از آتش سوزی کمک می کند.
توجه به اثاثیه منزل، به خصوص وسایل آشپزخانه
بیشتر حوادث آتش سوزی در منزل از آشپزخانه ها آغاز می شود. از جمله راه های پیشگیری از حریق در خانه به خصوص در آشپزخانه میتوان به مواردی همچون قرار ندادن وسایل داغ نزدیک به مواد شیمیایی قابل اشتعال، فاصله مناسب پرده و دستگیره ها از اجاق گاز، بررسی سیم و کابل های وسایل آشپزخانه و مواردی از این دست اشاره نمود. همچنین توجه داشته باشید که در صورت وقوع آتش سوزی در آشپزخانه، از آب برای اطفای حریق استفاده نکنید.
بررسی وسایل گرمایشی خانه برای پیشگیری از حریق در خانه
اقدامات و راه های پیشگیری از حریق در خانه به ویژه درباره وسایل گرمایشی، بسیار حیاتی هستند. این کار ها شامل بررسی و تعمیر بخاری و شومینه، نصب شیشه جلوی شومینه، جدا نگه داشتن وسایل قابل اشتعال از وسایل گرمایشی و عدم استفاده از آنها برای خشک کردن وسایل یا البسه است. همچنین، از دیگر راه های پیشگیری از حریق در خانه این است که خاکستر شومینه را باید با سایر زباله ها ترکیب نکرد و کاملا خاموش نمود تا ریسک آتش سوزی کاهش یابد.
وجود کپسول آتش نشانی در منزل
داشتن کپسول آتش نشانی در خانه، به ویژه در آشپزخانه، بسیار حائز اهمیت است. این کپسول می تواند در مراحل اولیه حریق شدت آتش سوزی را کاهش داده و سرعت عمل شما را در مواجهه با ریسک آتش تا رسیدن پرسنل آتش نشانی افزایش دهد. با وجود کپسول آتش نشانی در خانه باید مطمئن شوید که از لحاظ امنیتی و ایمنی بهینه است. همچنین تمام اعضای خانواده، به ویژه کودکان و افراد مسن باید نحوه کار با آن را آموزش ببینند. در رابطه با خرید کپسول آتش نشانی باید در وزن و سایز مناسبی آن را تهیه کرده و مهم تر از همه در محلی از خانه نصب شود که به سهولت برای تمام اعضای خانواده قابل دسترسی باشد.